EcoSostenibleWine 2019 se celebrarà el proper 14 de maig a Vilafranca del Penedès

 

¿Podem reduir les dosis de coure per a controlar les plagues en la vinya? ¿Podem portar a terme una viticultura ecològica que inclogui aspectes mediambientals com les emissions de C02?

Són dos de les principals qüestions que es debatran a la sisena edició de l’EcoSostenibleWine que se celebrarà a Vilafranca del Penedès, el proper 14 de maig.

Un any més, ESW es converteix el fòrum de debat i reflexió dels sector vitivinícola que dona resposta a qüestions relacionades amb com fer una viticultura compromesa amb el medi ambient, que vagi més enllà de l’actual normativa de producció agrària ecològica i que evolucioni paral·lelament a la realitat climàtica que vivim.

Actualment, la demanda de vins va lligada, cada vegada més, a processos de producció respectuosos amb l’entorn i el paisatge. Per tant, el món de la vinya i el vi s’han de replantejar nous models de producció vitícola. En aquest sentit, el sector demana més coherència per tal de ser proactius en la reducció d’emissions. Un exemple, del que es debatrà a EcoSostenibleWine per experts professionals internacionals en la matèria, tan del sector privat com institucional com és la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea.